Sobre Andorra


Andorra - una terra per a totes les estacions

Andorra ofereix poderosos incentius per a les persones que estiguin considerant trasladar-se o invertir a Europa, per les raons següents:

  • Un entorn fiscal baix
  • Un país segur i de confiança
  • Alta qualitat de vida a uns costos raonables
  • Estabilitat en un món que canvia i fluctua constantment
  • Un mercat de la propietat actiu, amb demanda sostinguda i un alt nivell d’apreciació
  • Bona connexió per aire i carretera amb de la majoria de països europeus
  • Un clima sec i sa

On es troba?

L’atractiu i encant especial d’Andorra fan que aquells que la visiten, repeteixin un cop i un altre, i alguns fins i tot s’hi quedin a viure. Andorra és un petit Principat de poc menys de 500 kilòmetres quadrats, penjat dalt de la part oriental dels Pirineus i fronterer amb França pel Nord i amb Espanya pel sud. Es diu que va ser fundat per l’Emperador Carlemany al 784, esdevenint coprincipat al 1278 sota la protecció dels dos països llindants i que disfruta de la distinció de no haver entrat en cap conflicte armat en 700 anys.


Com és?

El Principat té una l’altitud mitjana de 1981,2 metres i conté 65 pics, alguns de gairebé 3.000 metres d’alçada. Però no tot són muntanyes, també hi ha profundes valls boscoses d’espectacular bellesa, i els conreus de les zones cultivables inclouen patates, cereals i tabac. Tan sols una ruta d’importància creua el país, des de França fins a Espanya, però tot i això Andorra no es troba aïllada: és de fàcil accés des dels aeroports de Tolouse i Barcelona, el ferrocarril francés arriba a menys de 10 kilòmetres de la frontera i la carretera que creua el país rarament queda tancada per la neu, inclús en ple hivern. Per a aquells predisposats a anar més enllà, val la pena assenyalar que el Mediterrani es troba a tan sols 100 kilòmetres a l’est, on nombrosos poblets de pescadors us estan esperant per a ser explorats.


Qui viu allí?

La població d’Andorra és d’uns 72.000 habitants, dels quals tan sols 18.000 són andorrans. La resta són en gran part espanyols i francesos. La majoria de residents parlen perfectament el castellà i/o el francès, tot i que la llengua oficial és el català, una llengua romànica (no un dialecte) originari de la regió. Andorra té una societat oberta, multilingüe i cosmopolita. L’anglès cada cop es parla i s’entèn més, amb una rica vida social, tot i que altres nacionalitats proporcionen també una oferta cultural igualment atractiva.


Per què Andorra?

Hi ha tantes raons per a venir a Andorra! L’encant de les seves tradicions ancestrals, la seva història i folklore reflectides en acolorides festivitats, o la pau dels seus paisatges verges, perceptible en les pistes que travessen prats i boscos silenciosos, on hi corren sorollosos rius. El temps és generalment excel·lent - el Principat es troba a la mateixa latitud que Roma i té una mitja anual de 300 dies de sol.


La propietat a Andorra

Immobiliàries Xalets Andorra

El mercat de la propietat a Andorra és actiu i virtualment sense restriccions, amb l’excepció de certs controls sobre el disseny i l’aspecte de les noves construccions. Això proporciona una poderosa raó per a tenir en compte Andorra per a esdevenir la vostra nova residència, o simplement per a invertir-hi. A Andorra, la inversió immobiliària està donant les seves primeres passes ja que les primeres promocions són de fa ben poc, i comparada amb Mònaco o altres paraïsos fiscals, la propietat és encara molt assequible. A diferència d’altres països, una gran part de les propietats que hi ha a Andorra han estat comprades per part de no andorrans o no residents. Això significa que el mercat no s’ha vist afectat per la situació econòmica predominant a Andorra ni a qualsevol altre país, esdevenint aquesta una de les raons per la pronunciada preferència internacional en favor del Principat.


Què s’hi pot fer?

Aproximadament 6.000.000 de turistes visiten Andorra al llarg de l’any, i hi venen per una gran varietat de motius. Sigui quina sigui l’estació de l’any que triis per a visitar-lo, el Principat sempre té alguna cosa per oferir-vos, incloent:


Hivern - Esqui!

La temporada d’esquí va generalment de desembre a maig. Andorra té unes excel·lents mitjanes de neu, així com una gran varietat de relativament noves i ben equipades estacions d’esquí, des de la conca lleugerament oberta d’Arinsal fins al boscos d’alts pins de Pal, passant pels dramàtics penya-cegats i valls d’Arcalis, amb les seves llargues i inclindaes pistes. Prop de la frontera amb França hi ha les concorregudes pistes de Pas de la Casa / Grau Roig i Soldeu-El Tarter, ambdós situats prop de la principal carretera del país. El lloguer o compra d’equipament d’esquí és més econòmic que a les pistes dels Alps, com també ho són les forfaits i cal destacar que la Escola d’Esquí d’Andorra ofereix cursos d’iniciació, ja sigui amb monitors anglesos natius o amb monitors coneixedors de l’idioma. Tant el descens com l’esquí de travessa són molt populars i es poden practicar en totes les pistes d’esquí. El temps és sovint càlid durant la temporada d’esquí, de tal manera que esquiar amb màniga curta esdevé possible. Totes les pistes d’esquí andorranes es troben ben consolidades i les seves instal·lacions són millorades constantment.


Estiu

Andorra a l’estiu ofereix una classe única d’encant. Les montanyes són increiblement boniques i podeu gaudir de nombroses excusrions entre els turons i travessant les valls, ja sigui en cotxe, bus turístic o simplement a peu. A l’aire lliure us bronzejareu tan ràpid com si fóssiu a la platja. La millor manera d’oblidar les dificultats i l’estrés de la vida actual pot ser un picnic a la vora d’un llac o asseure’s en un pendent a contemplar la natura d’Andorra. La pesca també és una activitat popular.


Primavera i tardor

A la primavera i la tardor el Principat es buida de visitants, i llavors podeu gaudir dels pasiatge i del menjar en les millors condicions. Andorra encara té molt per oferir-vos, com les excursions a cavall, una manera excel·lent de veure la bellesa real del país. Potser fins i tot millor que anar a cavall sigui caminar, perquè els vostres peus poden dur-vos a llocs on ni un cavall hi pot arribar. Caminar és un plaer especial: els turons i les muntanyes es trobaran practicament desertes i les vistes panoràmiques són d’una bellesa que costa de creure, des dels prats alfombrats de flors fins als pics cobrets de neu. Hi trobareu gran quantitat de rutes ben senyalitzades i per a caminants de tots nivells. Per als més aventurers i en millor forma, els refugis de muntanya ofereixen la possibilitat de passar-hi la nit; tan sols necessitareu portar el vostre menjar, beguda i un sac de dormir. Els refugis es troben prop de rutes senyalitzades, però una tenda lleugera us proporcionarà major llibertat i la possibilitat d’arribar a llocs menys accessibles. Els pics de gairebé 3.000 metres són accessibles a peu, però les àrees més altes i remotes no són recomanables més que per a grups de persones ben preparades i mai s’hi ha d’intentar accedir de manera individual.


Menjar a l’aire lliure

Una manera típicament andorrana de preparar el menjar és la barbacoa sobre pissarra: les verdures i la carn és fan en grans pedres de pissarra amb oli i espècies. La majoria dels llocs per a picnic ja tenen racons especialment preparats per a cuinar-hi així, juntament amb els bancs i taules necessaris per a menjar-hi còmodament. El fum de la fusta de pi afegeix un toc extra de sabori i ajuda força a potenciar la gana.


Flora i fauna

Els Pirineus són plens a vessar de flors salvatges: des de primavera fins a finals d’estiu els camps i les vessants dels turons bullen de vida amb exòtiques i inusuals espècies de flors, com ara lilies, orquídies, anèmones, narcisos, i també gerds i maduixes salvatges. Els amants de la natura podran arribar a entreveure isards, porcs senglars, àguiles, galls fers, perdius blanques a les zones més altes i remotes del país. Durant el mes de setembre hi ha una breu temporada de caça, però actualment la major part dels animals es troben totalment protegits. En els mesos d’estiu es pot veure una considerable varietat d’aus migratòries creuant Andorra, inclosos alguns rars especímens plens de color com el puput.


Activitats esportives

Andorra es cuida dels esports. La gamma més completa d’instal·lacions esportives és probablement la que ofereix Anyos Sports Centre. Allí trobareu instal·lacions per a practicar la natació (piscina coberta climatitzada), tennis interior i exterior, sis pistes de squash, golf (camp de pràctiques), tir, billar i snooker, així com bar i restaurant. A Canillo, a la carretera cap a Pas de la Casa, trobareu la superba nova pista de patinatge del Palau de Gel. A més a més, la majoria de municipis tenen les seves pròpies instal·lacions esportives, o es troben en procés de construïr-les. Val la pena mencionar la piscina d’Andorra La Vella i les pistes cobertes de tennis d’Aldosa i La Massana, ambdues olímpiques. Al municipi de Santa Júlia, a la part alta de la zona de Rabassa, hi trobareu el camp de tir olímpic. Per als golfístes hi ha l’opció d’anar a Pugicerdà, a menys d’una hora en cotxe del Principat, on hi trobareu dos magnífics camps de golf. Un altre camp es troba actualment en construcció a Aravell, a mitja hora d’Andorra. Igualment existeixen diversos llocs on practicar el golf al país.


De compres

Andorra La Vella i Escaldes (les dues principals poblacions d’Andorra, actualment unificades) contenen 5 kilòmetres amb algunes de les botigues més elegants del món, fins i tot comparades amb París o Londres. En general, la seva relació qualitat-preu és excel·lent i i ofereixen una gran varietat de les millors marques. Els productes cosmètics, per posar un exemple, tenen preus molt per sota dels que hi ha a la resta d’Europa.


Bars i restaurants

El menjar i la beguda tenen a Andorra preus molt assequibles. La cuina andorrana és en general senzilla i poc sofisticada, però és en canvi saludable, saborosa i sovint es presenta en quantitats molt generoses. Molts restaurants ofereixen menús de 3 i 4 plats per £15 per persona. El preu inclou pa, vi de la casa i el servei. Fins i tot els restaurants més cars no acostumen a costar més de £15 per cap, vi apart. Hi podreu trobar restaurants de cuina india, vietnamita, chinesa, francesa, nouvelle cuisine, italiana i espanyola, entre d’altres.


Vida social

Siguin quins siguin els vostres gustos o edat, trobareu què fer a Andorra. L’International Club té una activitat vibrant, amb propostes de teatre, jardineria, fotografia, cuina, partides de cartes, observació d’ocells, línia d’ajuda, freqüents viatges a llocs d’interès, etc. Sovint també s’hi organitzen dinars i sopars, així com sortides per caminar, trobades del Hash House Harriers i moltes altres activitats per a conèixer gent. Podeu disfrutar també de dos magífics museus i de diversos concerts que es celebren cada any, incloent dues setmanes de música clàssica al Festival d’Ordino amb la participació de figures del nivell de Montserrat Caballé i Josep Carreras. Cada juliol es gaudeix del Festival de Jazz d’Escaldes, que ha comptat amb la participació de grans noms del jazz, com Stan Getz i Dizzy Gillespie.

Si un cop allí us sentiu amb ganes de canviar d’aires, teniu els millors museus i tresors d’Europa a un tir de pedra des de Barcelona o Tolouse, que es troben a menys de 3 hores de distància.
Contacta'ns